Islandske Klejner.

Mad og kager fra hele verden.

En rigtig god opskrift af Islandske klejner, kogt i Palmin i en gryde.

Ingredienser:

2 kg. Hvedemel
350 gr. Sukker
200 gr. Margarine (AMA Bage margarine).
8 tsk. Bagepulver
1 L. A38 / Ymer
4 tsk. Kardemomme
3 stk. Æg
5-6 pk. Palmin, til kogning af klejner.

Vejledning:

Læg hvedemel på bordet, knus margarine i hvedemelet og lav et hul til æggene. Bland dejen sammen med hænderne og bland Ymer/A38 til dejen.
Ælt dejen sammen
Evt. del dejen i 3-4 dele for så går det bedre at ælte dejen.
Rul dejen ud med kagerulle så den er ca. 4-6 mm. tyk, sker dejen i strimler 4cm brede, del strimlerne op 6 cm lange stykker så de ligner rombe.
Kog i palmin til stykkerne er brune, tag dem op og læg på et stykkes køkkenpapir til tørre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *